Center for Civil Courage
Center for Civil Courage28/09/2022 @ 10:37
Ženska mreža podrške ženama pri pobačaju „Hrabre sestre“ osnovana je na Međunarodni dan sigurnog pobačaja, 28. rujna 2020. godine. Želimo iskoristiti ovu godišnjicu našeg aktivizma i zahvaliti svima koji su nas podupirali u našim počecima, posebno Rebecci Gomperts, ginekologinji dr. Jasenki Grujić i psihologinju Heleni Rašić Radauš.
Želimo se zahvaliti svim ženama koje su se priključile mreži, nesebično nudeći svoje vrijeme i sestrinsku podršku drugim ženama, informirajući ih o njihovim pravima na prekid trudnoće, podržavajući ih u njihovoj odluci i prateći ih pri postupku. Solidarnost naših 50 hrabrih sestra započinje činom kojim iskreno prihvaćamo odluku žene o njezinom tijelu, prihvaćamo njezino iskustvo, njezine vrijednosti i stavove koji su doveli do njezine odluke. Mi vjerujemo ženama.
Posebno želimo zahvaliti ženama koje su nam poklonile povjerenje i obratile nam se za podršku, a kojih je do današnjeg dana čak 180. I one su svojim iskustvom dale doprinos našoj ženskoj mreži nepatvorene solidarnosti, dajući nam potrebna saznanja koja dalje prenosimo ženama koje nam se obrate za pomoć.
Naša mreža se i dalje širi i razvija, sve bitne informacije objavljujemo na našoj web stranici https://hrabra.com/, nudimo online grupe podrške ženama koje su već obavile prekid trudnoće, organiziramo edukativne webinare o pobačaju, a trenutno se već 50 novih hrabrih sestara educira za pružanje podrške, na našoj FaceBook stranici (Centra za građansku hrabrost) i na Instagramu (https://www.instagram.com/hrabrasestra/) informiramo i govorimo glasno o pobačaju, bez stigme, osude i patroniziranja, a od danas i na Tik Toku (https://www.tiktok.com/@hrabresestre).
Ako želite podržati naš rad pristupite našem podržavajućem članstvu.
U društvu u kojemu toksičan glas protivnika pobačaja i mrzitelja žena postaje sve glasniji hrabra sestra može čuti, razumjeti, suosjećati i na svaki drugi način podržati odluku o vlastitom tijelu i životu svake žene koja takvu odluku donosi.
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage26/09/2022 @ 16:42
"U Hrvatskoj, koja u školama nema seksualnog obrazovanja, mlade se drži u uvjerenju kako je kontracepcija stvar o kojoj trebaju brigu voditi žene, a ne muškarci. Od prvih se seksualnih iskustava taj teret stavlja na djevojke. Kao i posljedice poput neželjene trudnoće.

Dječake koji ulaze pubertet ne podučava se što je to menstruacija. Imali smo primjere da su čak i oni nastavnici, koji bi u okviru zdravstvenog odgoja krenuli održati sat o menstruaciji, dječake tražili da napuste učionicu, jer se njih to ne tiče. Muškarce se u našem zdravstvenom sustavu nikada ne pita koliko djece planiraju imati s partnericom i što čine po pitanju odgovornosti da se taj plan i ispuni. Osim ako sami s tom temom ne zakucaju na vrata liječnika.

Žene također rijetko od liječnika mogu čuti pitanje planiraju li dijete, ili djecu, ako su već rađale, nakon kojega bi uslijedilo liječničko savjetovanje i oko kontracepcije. Velika većina žena ne zna kako postoji više od deset metoda i vrsta kontracepcije."
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage26/09/2022 @ 15:51
#IRAN 🔴🔴🔴
HADIS NAJAFI a 20-year-old girl who was killed with six shots while peacefully protesting for freedom in the city of #Karaj .
In the video, Hadis as she prepares for the protest.
#hadisnajafi
#IranProtests #iranianwomen
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage23/09/2022 @ 9:44
Danas u 12’15!
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage22/09/2022 @ 19:29
Žene u Iranu <3
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage22/09/2022 @ 11:53
Prvi rezultati popisa stanovništva 2021., koje je Državni zavod za statistiku (DZS) objavio u petak, pokazuju da je prvi puta od samostalnosti Hrvatske broj katolika pao ispod 80 posto: pripadnost katoličkoj vjeroispovjesti izrazilo je 78,97 posto ispitanika, dok ih je deset godina ranije bilo 86,28 posto.
Raste broj agnostika, skeptika i onih koji se izjašnjavaju kao atesiti. Lani je takvih bilo 6,4 posto, a tijekom Popisa iz 2011. njih 4,5 posto.

Eppur si muove!

en_GB
%d bloggers like this: