Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
“Župnik je u razgovoru s novinarom priznao kako čitav tjedan ima visoku temperaturu, boli ga glava i kašlje, ali ne, Bogu hvala, kh kh, šmrc šmrc, on nema koronavirus”

https://www.jutarnji.hr/vijesti/top/koronavirus/zasluge-hrvatskog-klera-u-sirenju-zaraze-covidom-19/10168366/
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Ne objavljujemo ove slike, jer smo suglasni s mišljenjem Ivana Pernara, niti nam je cilj pljuvati njega i njegove pristalice. Iako ne podržavamo stavove anti-vaxxera, možemo razumijeti ljudski (često roditeljski) strah, koji ih vodi. Nećemo stoga dozvoliti ad-hominem argumente, ali nećemo dozvoliti niti objavu neznanstvenog sadržaja.

Ono što u biti želimo, je skrenuti pažnju na činjenicu da već sada živimo u situaciji kada ne postoji cjepivo tj. kad nitko nije cijepljen, pa evo vidite kako nam je - ne smijemo se međusobno družiti, ne smijemo putovati, ne smijemo zagrliti i poljubiti naše najdraže.
Na različite načine se nosimo s ovim načinom života i koliko god pokušali na tren zaboraviti ili relativizirati opasnost, ipak smo svi duboko u sebi u strahu za svoje najmilije, one starije i one koji već imaju neku bolest, a koji često nisu stari, naprotiv, mladi su ljudi, tinejdžeri, djeca ili su i sami roditelji.
Valja nama svima umrijeti, reći će neki veličanstveni mislitelji. Nije smrt ono čega se bojimo, nego neznanje i sebičnost ljudi. Umrijeti, iako se bolest mogla spriječiti običnim pranjem ruku, fizičkom distancom, sutra možda novim cjepivom, je ono što nas užasava. Budite svjesni, da nas za sada samo međusobna solidarnost štiti i nadamo se da će tako biti i kad otkriju cjepivo. Mi ćemo se cijepiti. U biti bi se svi zdravi trebali cijepiti i time zaštititi one bolesne. A vi svi, sigurni smo, znate nekoga kome je zaštita od virusa potrebna. Želimo da ovo ludilo prođe. Želimo opet zagrliti naše najmilije. #solidarno #samohrabro
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Covid for Dummies. Poučno, a jednostavno objašnjeno.
Center for Civil Courage
Coronavirus is not the flu. It's worse.
Send this to anyone who still thinks Covid-19 is basically the same as the flu. Read more about the coronavirus pandemic at http://vox.com/coronavirus Covid-...
youtube.com
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Ako već država ne želi zaštititi našu djecu od religijske nasrtljivosti, seksizma i homofobije, moramo to mi, roditelji, sami učiniti - koliko god nam se činilo nepotrebnim, moramo o tim temama razgovarati s našom djecom i otvoreno im reći da su seksizam i homofobija (heteroseksizam), kao i rasizam, stavovi koji ne samo da ne prihvaćamo, nego se otvoreno moramo njima suprotstaviti. Da bi se djeca mogla suprotstaviti takvim stavovima, moraju ih prepoznati - učite ih tome. I ne, ne morate raditi podjele na religiozne i ireligiozne osobe, jer i među religioznim osobama, pa i religijama, ovisno o instituciji, postoje različiti stavovi o prihvaćanju homoseksualnosti. Na žalost, i među ireligioznim osobama postoje oni koji su seksisti i homofobi. Učite ih, objasnite društvo u kojem žive i dajte im roditeljsku potporu, koja im je potrebna.

"U jednoj školi u Hrvatskoj, djeca u 3. razredu osnovne škole za lektiru dobivaju knjige, ovisno o spolu. U jednoj drugoj školi vjeroučitelj djeci postavlja pitanje, kad bi se morali opredijeliti između dvaju zala, što bi radije bili, narkomani ili homoseksualci.
U jednoj, sad već trećoj školi u Hrvatskoj, dijete (12 god.) moli svoju tetku, koja je započela proces izlaska iz Katoličke crkve, da to ne čini javno."
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
“Časna se zarazila u Italiji, doktorima zatajila gdje je bila, prekršila samoizolaciju i obišla dobar dio Hercegovine.” Ovo vise nije samo neodgovorno nego 100% kriminalno.
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Demokratska država ne može ograničiti određena ljudska prava i slobode kako joj se prohtije, čak ni kada se nesporno radi o zaštiti legitimnog cilja
 

 

 


0 Comments

Leave a Reply