Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
To je nama naša borba dala!
Žene, koristite li svoje biračko pravo?
💪
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Još samo da saznamo da će vidjelice iz Međugorja predavati na tom fakultetu.
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
"Žalimo za svima koji su poginuli braneći Hrvatsku kao i onih koji su prognani, te žalimo za žrtvama ratnih zločina počinjenih s hrvatske strane - legitimna obrana ne može biti opravdanje za nedjelo. Svjesni smo da je pobjeda u Oluji bila traumatična za sve hrvatske Srbe, koji su tada napustili svoje domove na okupiranom području. Za Srbe je i danas to zbjeg pred hrvatskim snagama.

Treba iskazati pijetet prema svakoj žrtvi, prema svim žrtvama, kojim pokazujemo velikodušnost pobjednika, koji žali zbog svakog posrtaja ili nesankcioniranih zločina. Imajmo svi hrabrosti i ljudskosti da iskažemo pijetet prema svim nevinim žrtvama. Hrvatsko društvo i zemlja trebaju ići naprijed. Budućnost se nalazi u pravdi za sve žrtve, bez obzira na nacionalnost žrtve ili počinitelja, i zato se svi zločini koji ne zastarijevaju trebaju procesuirati."
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Pomirljive poruke i iskrena svjedočanstva civilnih žrtava Oluje, ali i hrvatskih branitelja, koje imamo prilike čuti ovih dana u Hrvatskoj nam daju nadu, da je došlo vrijeme da kao društvo konačno zakoračimo u smjeru iskrenog suosjećanja, a nadamo se i pomirenja. I to baš usprkos svima onima (s obje strane), koji ratne traume ne prestaju koristiti u dnevnopolitičke svrhe i time najviše profitiraju od netrpeljivosti i mržnje, koja vlada između nekada suprotstavljenih ratnih strana. Pokazati suosjećanje s patnjom, koju je preživjela druga strana u ratu ne znači negirati vlastita ratna iskustva i traume. Naprotiv, došlo je vrijeme da zajedničkim pričama i suosjećanjima ispunimo naše živote i gradimo bolje društvo našoj djeci. Slobodno šerajte našu obavijest. 🙂
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Što mislite, jesmo li kao društvo - nakon 25 godina - spremni poslušati i drugu stranu koja je patila u ratu? Samo saslušati, priznati tuđu bol? Pustiti da nas ta priča dodirne? Bez dodatnih "ali, vi ste..." / "vaši su..."... jer činjenice znamo, oko njih se ne mislimo sporiti. Vidjeli smo da neki u Saboru ne mogu bez glupih replika, a možemo li mi, na ovoj stranici, zastati na tren i pružiti suosjećanje?
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Vele nam, poslušajte prostitutke… Mi ih slušamo, slušamo posebice one koje su se prostituirale u zemlji gdje je prostitucija legalizirana od 2002. Poslušajte i vi što legalizirana prostitucija čini ženama, čak i onima koje još nisu u prostituciji, da biste bolje shvatili naš stav o tome da legalizacija prostitucije - koja se nastoji uvesti i u Hrvatskoj - nije rješenje. Prostitucija je nasilje. Govori Sandra Norak, koja je 6 godina bila prostituirana i uspjela je izaći iz prostitucije.
Center for Civil Courage
 

 

 


0 Comments

Leave a Reply