Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Još malo građanske hrabrosti!
Bravo!
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Što je građanska hrabrost?
Ako se mene pita građanska hrabrost nije reagiranje na nepravdu i prijava nepravilnosti ili prekršaja / kaznenog djela samo po sebi.
Građanska je hrabrost kad u državi u kojoj je pravosuđe predmet izrugivanja, a presude su odavno prestale sablažnjavati građane, prijavite prekršaj ili kazneno djelo policiji i podignete privatnu tužbu protiv počinitelja.
Pogotovo ako ste žena, a počinitelj je muškarac. Pogotovo ako je muškarac moćan muškarac. Muškarac koji se nakon sramotne presude i neprimjerene kazne vraća na posao.
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Pizdarije plaćene novcem poreznih obveznika. :/

"S igranom pizdarijom pod nazivom ‘General’, autorskim djelom Antuna Vrdoljaka, Hrvati se sprdaju već tjednima, pronalaze obilje logičkih nesuvislosti u priči, ismijavaju bezmalo imbecilni scenarij, petparačku režiju, karikaturalnu glumu, nemušte scenske efekte… a kako će biti s ‘Predsjednikom’, tek će se vidjeti."
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
U posljednje vrijeme anti-choiceri sve glasnije propagiraju mit o tzv. postabortivnom sindromu - tj. da pobačaj kod žena izaziva teške traume i psihičke poteškoće ("osjećaje krivnje, tjeskobe, depresije pa čak i suicidalne misli"). Istina je sasvim drugačija - taj sindrom ne postoji, izmišljen je.
A najnovija znanstveno-utemeljena studija vođena od 2008. do 2016., a nedavno objavljena u Social Science & Medicine, pokazuje kako se velika većina žena (95%) ne kaje radi pobačaja.
Pet godina nakon pobačaja, najsnažnija emocija koju osjećaju žene nije kajanje nego olakšanje.
Problem koji ostaje - a u našim krajevima se povećava zahvaljujući jakoj religijskoj anti-choice propagandi - i u biti šteti zdravlju žena je stigma društva prema ženama koje su obavile pobačaj. Ovim i sličnim objavama želimo poručiti ženama da se nemaju čega stidjeti - njihovo tijelo, njihovo zdravlje, njihov život, njihov izbor. Uz vas smo. #samohrabro
Oni koji se protive pobačaju, neka ga ne čine.
p.s. u ime svih žena, anti-choice poruke i napadi će biti izbrisani, a autor/ice banirane.
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
A inspekcija Ministarstva zdravstva je ustvrdila da u bolnici Srebrnjak nije bilo nadriliječništva!

“Uočilo se da su problemi respiratornog sustava posljedica abortusa koji je djevojčica učinila na nagovor svoje majke. Ona jednostavno nije mogla u toj bolnici gledati drugu djecu ili čuti njihov plač. Sve što su liječnici pokušali nije urodilo plodom te sam na poziv dr. Turkalj došao i razgovarao s djetetom. Nakon tri sata razgovora i ispovjedi pomak je bio vidljiv”, prisjetio se rektor Pavlaković, kako je prenio portal svetijosip.com."
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Na žalost, slučajevi seksualnog nasilja nad djecom nisu toliko rijetki, koliko bismo voljeli da jesu. Posebno je zastrašujuća činjenica, da su počinitelji u pravilu muške osobe iz djetetovog bliskog okruženja – očevi, poočimi, stričevi, djedovi, obiteljski prijatelji, susjedi, sportski treneri - najčešće heteroseksualni muškarci koji imaju seksualni život i s odraslima (znači nisu po definiciji pedofili).
Na najgori mogući način iskorištavaju djetetovu ljubav i povjerenje, i time ne samo da vrše nasilje nad djetetovim tijelom, nego i nad djetetovom psihom, nad cijelim djetetovim bićem.
 

 

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *