Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
PRIJAVITE KRŠENJE PRAVA ŽENA NA POBAČAJ!
Pozivamo vas da putem ovog jednostavnog obrasca prijavite kršenja prava žena na pobačaj s kojima ste se, eventualno, susrele.
Ako u javnim zdravstvenim ustanovama primijetite letke, postere, brošure kojima se zagovara zabrana pobačaja, ako pred javnim zdravstvenim ustanovama skupine ljudi organizirano stoje s transparentima i/ili vas verbalno pokušavaju odgovoriti od pobačaja, ako vam vaš/a liječnik/ca odbija pružiti potrebne informacije u vezi pobačaja ili ga odbija napraviti, ako vam medicinsko osoblje stvara poteškoće i otežava mogućnost obavljanja pobačaja, ako se susretne s bilo čim što prepoznajete kao pokušaj onemogućavanja, ili zabranu pobačaja na mjestima na kojima bi on trebao biti dostupan, molimo vas da ispunite obrazac i pošaljete nam ga kako bismo mogle reagirati prema nadležnim institucijama.
(Ako osjećate potrebu, nekome anonimno povjeriti svoje neugodno iskustvo, koje je davno iza vas, slobodno koristite isti obrazac.)
Hvala! Molimo vas šerajte ovu obavijest!
#hrabrasestra #pobačajjeok
https://hrabra.com/prijavi/
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Uz inat svim nametnutim religijskim zabranama u danima ramazana - slušamo muziku, plešemo, pjevamo, grlimo se i ljubimo... i jedemo <3 divna Maryam Namazie <3

(više informacija u njenom tekstu)
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Trebamo vašu pomoć! Molimo vas da potpišete ovu peticiju kako biste spriječili prodiranje vjerskog ekstremizma na Europski sud za ljudska prava (ESLJP). Vijeće Europe trenutno je u postupku izbora zamjene za poljskog i belgijskog suca na ESLJP-u.

Jedan od poljskih kandidata je Aleksander Stępkowski, koji je igrao značajnu ulogu u pokretima protiv prava na pobačaj i LBGT zajednice. Osnivač je Ordo Iuris, ultrakonzervativne organizacije koja je stajala iza zakona za kriminalizaciju pobačaja u Poljskoj i stvaranje mreže "LGBTI+ free zona".

U petak, 9. travnja 2021., Odbor za izbor sudaca pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe glasat će o svom kandidatu za to mjesto. Humanists International surađuje s grupom saveznika iz nevladinih organizacija kako bi upozorili članove Odbora koju bi štetu mogao nanijeti izbor gospodina Stępkowskog.

Pozivamo vas da potpišete ovu javnu peticiju kojom se traži odbijanje nominacije g. Stępkowskog. Poručite Europi da se humanisti protive religijskom ekstremizmu koji se uvlači i radikalizira naše institucije na najvišim razinama.

https://you.wemove.eu/campaigns/europe-reject-a-fundamentalist-protect-our-rights
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Dragi naši roditelji prvašića, koji ovih tjedana upisujete dijete u prvi razred,
dragi naši roditelji školaraca, čija djeca već pohađaju školu,
dragi naši roditelji nevjernici, ateisti, agnostici, humanisti, vama se obraćamo - vrijeme je....
Vrijeme je da promislite želite li stvarno da vam dijete pohađa školski (konfesionalni) vjeronauk u školi... Ako ne želite, onda tako i recite kad vas budu pitali ovih tjedana pri upisu u školu... Ako ne želite, onda dijete do kraja nastavne godine ispišite s vjeronauka (špranca u linku)...
Već sada uputite pismo školi da zahtjevate zbrinjavanje vašeg djeteta za vrijeme sata dok ne pohađa vjeronuak.
Ako ne želite da vam dijete pohađa školski vjeronauk, onda djetetu - ako već niste do sada - objasnite svoje svjetonazore i etička načela... Objasnite zašto smatrate da religija, konkretnije katoličanstvo, tj. školski vjeronauk nije izbor vaše obitelji. Osnažite sebe i djecu. #samohrabro
A za sve ostalo, tu smo uvijek mi, sa svim informacijama, šprancama i savjetovalištem: http://www.civilcourage.hr/portfolio/sve-sto-trebate-znati-o-vjeronauku/
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
SARAJEVO <3
Tokom opsade poginulo je 14.011 ljudi, od čega 7.808 u prvoj ratnoj godini, 3.392 u narednoj, a među ubijenima bilo je 1.601 dijete. Lakše i teže je ranjeno oko 50.000 ljudi. Fašisti su na Sarajevo ispalili oko 64.490 granata, u prosjeku 329 dnevno; rekord su postavili 22. jula 1993. godine – 3.777 ispaljenih granata.
Center for Civil Courage
Center for Civil Courage
Mirno snivaj neznana djevojčice 🖤

KAD BUDEM TRAVA

Možda će onda bolje da bude
Kada se jednoga dana preselim
U crve i u zemne grude.
Ljuljat ću se u travama veselim,
Mjesečinom i suncem poliven,
Rasitnjen i dobro skriven.
Ništa mi neće ostat od uma,
Nijedna misao mrtvoga duha;
Ja neću imat ni uha ni sluha,
Da slušam tišinu svojega šuma.
Ako me kada stanu i kosit,
Neće mi bola nanijeti kosa –
Jedini teret koji ću nosit
U novom životu biti će rosa.
(D. Cesarić)
 

 

 


0 Comments

Leave a Reply