Na Međunarodni dan sigurnog pobačaja 28. rujna 2020. godine Centar za građansku hrabrost pokrenuo je svoj novi feministički projekt: „Hrabre sestre“: osnovale smo solidarnu mrežu žena u Hrvatskoj koje će biti podupirateljice ženama koje se odluče na prekid trudnoće.

Ovaj vid aktivizma se razlikuje od glasnog i ne manje bitnog političkog zagovaranja prava na siguran, besplatan i legalan pobačaj (bez obaveznog savjetovanja), a koji nam je zajednički sa svim feminističkim udrugama u Hrvatskoj. No naša feministička borba tu ne prestaje nego kreće novim putem, pruža ruku solidarnosti ženi koja nam se konkretnu obrati za podršku. Ona je u tom trenutku najbitnija te se stoga  hrabra sestra samo njoj posvećuje.

Odgovornost naših hrabrih sestara je pružiti bezuvjetnu podršku i zaštitu ženi s neželjenom trudnoćom u njezinim pravima. Ta podrška prije svega podrazumijeva prihvaćanje ženine odluke da ne želi roditi dijete, da želi koristiti svoje pravo na legalan pobačaj i da ne želi biti odgovarana od svoje odluke.

U trenucima kada izabrani politički zastupnici i na žalost, velikim dijelom sama ginekološka struka nipodaštava reproduktivna prava žena u Hrvatskoj, naša je odgovornost ženi koja nam se obratila pružiti ozračje sigurnosti i poštovanja. Psihološki i moralno podržavamo žene u njihovoj odluci za pobačaj, pratimo ih pri odlasku u bolnicu na preglede te prilikom samog zahvata.

Sve potrebne informacije o prekidu trudnoće i podršku hrabre sestre žene mogu pronaći na stranici hrabra.com.