2013. godine Centar za građansku hrabrost nastavlja borbu za osobe koje se bore s neplodnošću… zajedno s ostalim udrugama… zajedno za plodnost!

Šestog ožujka 2013. godine Rodine su predstavnice, zajedno s  predstavnicama Građanske inicijative osoba koje se bore s neplodnošću i Udruge Beta, sudjelovale na sastanku u Ministarstvu zdravlja vezano za probleme s kojima se u liječenju susreću osobe koje se bore s neplodnošću, provedbu Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji te pitanja koja se odnose na neke, još uvijek sporne, odredbe Zakona. Sastanku su, između ostalih brojnih predstavnika Ministarstva zdravlja i HZZO-a, prisustvovali i pomoćnik ministra zdravlja mr. Luka Vončina te ravnatelj HZZO-a prim. Siniša Varga, dr. med.dent., kao i predstavnica Koalicije udruga u zdravstvu, gđa Sonja Babić.

Izvješće sa sastanka pročitajte ovdje.

I ove godine… su udruga Roda, Građanska inicijativa osoba koje se bore s neplodnošću, udruga BETA i Centar za građansku hrabrost organizirale akciju pod nazivom Zajedno za plodnost – šetnju potpore osobama koje uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje nastoje ostvariti roditeljstvo.

Aktivistkinje Centra za građansku hrabrost i sestrinske udruge BETA sudjelovale su 04. i 05. 12. 2013. na konferenciji “Ženska platforma +2” koja se održala u organizaciji udruge CESI. Temeljem provedene diskusije na panelu “Žensko pravo na izbor” ministru zdravlja Rajku Ostojiću upućeno je otvoreno pismo koje sadrži pet hitnih zahtjeva vezanih uz djelovanje Ministarstva zdravlja.

pravo na izbor

Pismo je potpisalo ukupno 17 organizacija.

 

hr
%d blogeri kao ovaj: