Crveni otpor

Published by admincourage on

 

Živio #crveniotpor!

Centar za građansku hrabrost vas poziva da obučete/ponesete nešto crveno i na sutrašnji dan hoda za zabranu pobačaja izađete na ulice i okrenete leđa klerikalnoj paradi.

Crvenim označite svoje prozore, balkone ulice, trgove, spomenike – pokažite da fašističke ideje nisu dobrodošle! Ulicama naših gradova, davno oslobođenih od fašističkih ideja, već četvrtu godinu “miroljubivo hodaju” oni koji te ideje žele rehabilitirati. Pobornice i pobornici prisilnog rađanja.

U subotu pogubne ideje zauzimaju tri grada ove zemlje. Njihove zastave vijore se nad našim glavama kao tmurna verzija budućnosti u kojoj će privilegirana šačica “pravovjernih” krojiti naše živote. Pokažite otpor, pokažite crveni otpor – pokažite da ne odustajete od pravednije vizije svijeta za sve. Jer odustajanje – nije opcija!

Nema ničeg miroljubivog u političkom pritisku za zabranu pobačaja na dan izborne šutnje. Nema ničeg miroljubivog u onima koji mlade koji im pokažu otpor nazivaju spodobama, prijete im, prijavljuju ih policiji.

Nema ničeg miroljubivog u pjesmi Marka Perkovića Thompsona, apologeta ustaškog režima, pod čijim su prvim bijelim poljem žene koje su pobacile – strijeljane. Crvena je boja krvlju izborenog prava na pobačaj. Žene su umirale jer su dogme stavljene ispred njihovog zdravlja.

Zbog ideja koje će u subotu “miroljubivo hodati” vašim ulicama. Hod “za život” gazi žene, više puta smo to poručile!

Ako se ne odupremo sada i ovdje, žene će trpjeti još više, riskirati još više da bi preživjele i bile slobodne.

Crveni otpor za pravo na pobačaj: Ako se ne odupremo, zgazit će nas – 
Zahtijevamo zakon koji će osigurati dostupan pobačaj, kontracepciju i seksualnu edukaciju: